Företagsförvärv

Förverkliga dina drömmar!

Ange önskat lånebelopp


Ansök här
Image
Image
100 tusen-100 million kr
Lånebelopp
Image
4-12%
Årsränta
Image
Up to 70%
Belåningsgrad
Image
48 timmar
Tills du hittar finansiering
Image

Finansiera företagsförvärv


Detta är en typ av lån som hjälper dig att förvärva ett annat företag. Det betyder att du kan förverkliga din dröm om att bli företagsägare även om du inte har så mycket pengar.

Ansök om finansiering
Det är gratis att ansöka och det kommer inte att påverka din kreditvärdighet.

3 enkla steg


Fyll i


Fyll i ansökan eller en intresseanmälan och skicka den till oss.

Kontakt


Du får flera erbjudanden om finansiering från våra partners eller blir kontaktad av oss.

Välj


Du bestämmer själv vilken lösning om finansiering du vill ha som du fått från oss.

Vad säger våra kunder?


Image

Ponture är ett företag som är till stor hjälp när det handlar om finansiella frågor som till exempel bankkontakter, banktjänster osv. Deras affärsmodell är perfekt för småföretagare. Ponture får kickback från sina partners så för kunden är det helt gratis.

Rekommenderar starkt, personlig service, gratis, kan inte vara bättre


Anton Bashmakov
Lavia AB

Image

Få lånerbjudande från dessa långivare


Vår plattform samlar de bästa bankerna och de mest anlitade finansiella instituten på marknaden. En enda ansökan ger dig ett stort antal erbjudanden att välja mellan. Vilket passar dig och ditt företag bäst?


Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 
 
Image
 
 
 

Finansiering av företagsförvärv


Att köpa ett etablerat företag kan vara den mest ekonomiska och snabbaste vägen till att bli egen företagare. På Ponture hjälper vi dig att hitta rätt finansieringen till ditt företagsköp.


Ett företagsköp, även kallat företagsförvärv, innebär att ett företag köps av en utomstående. Köpet görs vanligtvis av en juridisk person men kan även vara en fysisk person.

Ett företagsköp måste i regel finansieras med mellan 30-50% av eget kapital. Långivaren kan också acceptera en borgen eller inteckning i egen fastighet, beroende på hur stor andel av eget kapital du kan gå in med. Vissa företagsförvärv kan också innehålla en säljarrevers, vilket innebär att säljaren ligger kvar med ett lån som du sedan betalar av, detta kan göra att den kontanta köpeskillingen inte blir lika stor.

Resterande finansiering kan finansieras genom ett företagslån. Ett sådant lån kan ges på olika villkor beroende på affärens struktur. Genom Ponture får du tillgång till ett stort antal finansiärer och kan får svar på din förfrågan snabbt - utan någon kostnad för dig.

3 sätt att köpa ett företag på:

  • Köpa aktier i ett aktiebolag. Ditt inflytande i bolaget beror på hur stor del av aktiekapitalet (röster och kapital) som du förvärvar.

  • Köpa andelar i ett handelsbolag/kommanditbolag. Om du köper andelarna i ett handelsbolag eller ett kommanditbolag tar du över ansvaret. Det innebär att du även får ta över det personliga och solidariska ansvaret som gäller för dessa företagsformer.

  • Köpa ett företags tillgångar. Vid en s.k. inkråmsaffär köper du ut företagets tillgångar. På så sätt driver du vidare företaget, men slipper ansvaret för den tidigare verksamheten. Ägaren till företaget har fortfarande har kvar sitt företag, dock utan de tillgångar som sålts.Image

Vad kan vi hjälpa dig med?


Jämför olika erbjudanden om företagslån smidigt, enkelt och helt utan kostnad på Ponture. Välj rätt finansiering för ditt företag och få pengarna.


Ansök här