Nyhet! Inclusive företagslån - Ett bättre lån för små företag

Vi tycker att små företag förtjänar bättre. Därför har vi tagit fram ett företagslån med upp till 50% lägre ränta och 12 månader amorteringsfrihet som är garanterat av EU. Vårt mål är att öka tillgängligheten för små företag inom alla typer av branscher och att stötta grundare oberoende av bakgrund, kön eller ålder.

 
 
Hur mycket vill du låna?


Låneperiod månader

Påbörja ansökan Image

Låneavgift(exampel):

per månad

Visa detaljer

Exampelränta: /månad

Amortering: /månad

Total månadsbetalning:

Totalt att återbetala:


Ansökan är helt kostnadsfri och ej bindande

Med garanti från EU

250,000 max lånebelopp per ansökanMed garanti från EU!

Image
Image
Registrerad hos Finansinspektionen
Image


Image

12 månader amorteringsfritt
Låter dig komma ifatt innan du måste börja betala tillbaks lånet.


Image

Upp till 50% lägre kostnad
Betala mindre dyra räntor så du kan fokusera på att skapa mer tillväxt.


Image

90% garanterat av EIF
Max 10% säkerhet krävs då lånet täcks av vår garanti från EIF


Fler fördelar för dig


Inga dolda kostnader

Förtidsinlösen när som helst utan avgift

Pengarna samma dag efter digital signering

Garanterat av Europeiska Investeringsfonden


Ingen startavgift (ordinarie pris: 1000 kr)

3e part som borgensman accepteras

Även för enskild firma och mikroföretag

Fasta månadsbetalningar


Kriterier för ansökan


 

250 000 kr

Är maxbeloppet som erbjuds inom ramen för garantin

20 mn kr

Högsta omsättningen och totala tillgångar för att få ansöka

 
 

1

Fastställt och registrerat bokslut krävs för att vara berättigad.

9

Är maxantalet heltidsanställda du får ha för att ansöka
 

Ansök nu >

Om ditt företag hamnar utanför kriterierna kan du ansöka och jämföra lån från över 20 banker och långivare via länken nedanför.

Klicka här för att jämföra företagslån  


Vårt mål

Till vem lånet riktar sig

Lånet med EU-stöd är ett lån framtaget för mikro- och små företag i Sverige som annars haft svårt att få tillgång till finansiering, eller inte har råd med de höga räntorna som tars ut. Genom Pontures garanti från europeiska investeringsfonden möjliggörs ett mer flexibelt lån, till lägre ränta speciellt framtaget för företag med upp till 9 anställda.

Covid-19

Lånet är också en direkt respons på Covid-19-pandemin och dess negativa påverkan på Sveriges små företag. Andelen företagare med utländsk bakgrund är även här överrepresenterade bland de företag som påverkats negativt samtidigt som dom också upplever tillgång till kapital som ett större hinder än andra grupper.

Öka tillgängligheten

Målet är att öka tillgängligheten för företag som annars har haft låg tillgång till företagsfinansiering. En stor del av dom företagen är drivna av personer med utländskbakgrund, kvinnor eller personer under 30. Med rätt villkor kan vi möjliggöra mer tillväxt i fler företag som annars ligger utanför ramen för finansiering.

Vikten av att agera nu

Små företag i Sverige står för 96% av alla företag och förser Sverige med 23% av alla jobb. Covid-19-pandemin med sina förödande konsekvenser hotar nu en hel generation av entreprenörer och en stor del av alla jobben. Trots det har alternativen och hjälpen som erbjudits varit undermålig. Det vill vi hjälpa till att ändra!Image

"Vi tror på jämlik tillgång till finansiering för alla. Vi är övertygade om att man kan bygga en bra affär grundat på att hjälpa entreprenörer genom att erbjuda billigare, snabbare, mer flexibla och mer tillgängliga företagslån."

Hamed Ordibehesht
CEO and Founder, Ponture AB


Samarbetet med Europeiska Investeringsfonden

EU-stödet gäller lån upp till 250 000 kr med villkor mer fördelaktiga som lägre ränta och ett begränsat borgensåtagande om endast 10 % av lånebeloppet. Detta kan göras eftersom lånet omfattas av en garanti som finansieras av Europeiska unionen inom programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI).

Lånet möjliggörs genom EaSIs där bland annat EIF och EIB medverkar för att höja utlåningskapaciteten för finansiella företag som rör sig inom mikrofinans och finansiell social impact.

Lånet är också i linje med de mål uppsatta för att öka tillgången till finansiering för små bolag och egenföretagare för att kunna skapa fler jobb och bidra till social integration.

För mer information se:

http://ec.europa.eu/social/easi

http://ec.europa.eu/social/microfinance

http://ec.europa.eu/social/socialentrepreneurship

http://www.eif.org/what_we_do/microfinance/easi/


Image

Företagslånet med EU-stöd omfattas av en garanti som finansieras av Europeiska unionen inom programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI)

Vanliga frågor: