Hem » Företagslån utan säkerhet – Vad gäller och var hittar jag?

Företagslån utan säkerhet

Långivare som erbjuder ett företagslån utan någon säkerhet har ökat de senaste åren och för små och medelstora företag som behöver låna den mindre summa är det ett bra alternativ till att öka likviditeten i företaget. Vad de allra flesta långivare menar med "utan säkerhet" är att dom inte kräver några tillgångar att användas som säkerhet utan endast kräver att företaget har en eller fler borgenärer. 

Läs mer om säkerhet och personlig borgen här

Vad gäller vid företagslån utan säkerhet?

Det vanligaste typen av säkerhet är så kallad personlig borgen. Det betyder att en eller fler personer tar på sig ansvaret för skulden. Det betyder att om företaget inte klarar av att betala tillbaks kommer borgenären eller borgenärerna att bli skyldiga. Detta är ett vanligt alternativ där det oftast är grundare eller ägare till företaget som tar på sig risken att bli borgenär. Borgenären är sedan ansvarig för att skulden blir betald. Detta är ofta det långivare begär när du läser "företagslån utan säkerhet".

Var kan jag få ett företagslån utan säkerhet?

Säkerhet för ett lån kan bestå av flera olika saker. Det viktiga är att långivaren accepterar säkerheten om du inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Det finns ett par olika typer av säkerhet som är vanliga att accepteras så som fastigheter, lager eller till och med tillgångar som immateriella rättigheter. Att få ett företagslån utan varken borgen eller annan säkerhet är näst intill omöjligt eftersom långivaren alltid tittar på deras chanser att få tillbaks pengarna.

Här hittar du företagslån utan säkerhet

Hos oss på Ponture kan du enkelt ansöka och jämföra över 21 långivare och välja det erbjudande som passar dig bäst. Många av långivarna i Pontures plattform kräver ingen säkerhet annat än personlig borgen och det är lätt att jämföra räntor och kostnader. Varje ansökan bedöms individuellt och tar bara 3 minuter att göra. Det är såklart helt gratis!

Gå till ansökan här


Räkna ut din räntekostnad här
företagslän ränta
Lånekalkyl

Ansök på mindre än 2 minuter

Helt utan kostnad
Jämför 20+ långivare