Image

Vi är ett svenskt bolag med över 30 års erfarenhet från finanssektor, rekrytering, affärsutveckling, coaching, och entreprenörskap.

Vi gör det möjligt för entreprenörer i Sverige att utveckla sina företag.

 

Vi hjälper företagare att hitta de bästa tjänsterna - till rätt villkor och pris


Finansiering


Genom att använda vårt automatisierade plattform söker och jämför vi ett flertal finansieringslösningar från banker och finansiella institut för att hjälpa dig finansiera din verksamhet genom företagslån, factoring och leasing. Du väljer den offert som passar dig bäst.

Läs mer

Rådgivning


Vi hjälper dig hela vägen med ditt företagande, vare sig du vill övervinna utmaningar eller utöka verksamheten. Du får tillgång till våra rådgivare och affärsnätverk.

Läs mer


 

Nätverk

Vi samarbetar med ett flertal aktörer, inom olika sektorer, som hjälper företagare med att möta dagliga utmaningar och utvecklas. Som kund hos oss, får du tillgång till hela vårt nätverk.
 

Vår Process


1


Kontakta oss genom ponture.com


2


Vi analysera och matcha dina behov mot vårt nätverk av banker, finansinstitut och professionella tjänster.


3


Du får ditt erbjudande genom våra automatisierade plattform.
Kontakta oss

Vi fokuserar för närvarande på lönsamma företag som är baserade i Sverige, inom alla branscher, och som uppfyller våra minimivillkor.
 

010 129 29 20

Vår Team


 
Med över 30 års erfarenhet från finanssektorn

Vårt team består av svenska och internationella entreprenörer med 30 års erfarenhet från många branscher, inklusive finanssektorn. Vi förstår hindren du som företagare står inför, vad gäller tillgång till den svenska kapitalmarknaden. Därför har vi bestämt oss för att hitta en lösning – Ponture AB.

Ponture AB (559025-3471) är enSverigebaserad förmedling av företagstjänster (inklusive företagskreditlösningar), registrerad hos Finansinspektionen. Vi hjälper företagare att växa. Detta gör vi genom att förmedla kontakt mellan entreprenörer och potentiella aktörer, via vår digitala plattform och vårt extensiva nätverk. Vårt mål är att hitta de bästa tjänsterna för ditt företag.

 
Carl-Viggo Östlund
Styrelseordförande och medgrundare

Carl-Viggo Östlund arbetar för närvarande som oberoende konsult. Fram till 2014 var han VD för det statligt ägda bolåneinstitutet SBAB. Dessförinnan jobbade han som VD för Nordnet Bank AB till 2012. Nordnet är en nätbaserad bank som erbjuder sparande i form av aktier, fonder och pensioner, och har omkring 500 000 aktiva konton i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Nordnet AB (publ) är noterat i Mid Cap-segmentet på OMX Nordiska Börs i Stockholm. Innan han kom till Nordnet var Carl-Viggo under sex års tid VD för SalusAnsvar – ett börsnoterat företag inom försäkring och finans.

Tidigare erfarenhet innefattar VD-poster inom logistikbranschen (TNT Sverige och Skandinavien, 1996–2001) och tillverkningsindustrin (Tetra Pak i Saudiarabien, Kanada, Brasilien och Turkiet). Carl-Viggo har en kandidatexamen från Handelshögskolan i Stockholm.


Rodrigo Garay
Styrelsemedlem och medgrundare

Rodrigo Garay är socialentreprenör och medgrundare av bolagen Diversitas och Ponture. Diversitas är ett rekryteringsföretag som fokuserar på internationella talanger. Diversitas är också grundare av Sveriges ledande konferens om affärsnyttan med mångfald: Working for Change. Rodrigo har tidigare arbetat inom den internationella försäkringsbranschen och med frågor som rör internationell handel.

Vidare är Rodrigo före detta verksamhetschef och grundare av AIDS Accountability International (www.aids-accountability.org) – en internationell, politiskt oberoende och ideell organisation, som utvärderar både nationers och bolags utvecklingsarbete för bemötandet av HIV/AIDS och andra hälsorelaterade frågor. Rodrigo var dessförinnan tillförordnad verksamhetschef för International AIDS Society (IAS), och i denna roll var han involverad i organiserandet av en av världens allra största konferenser – International AIDS Conference. Rodrigo föddes i Chile och har arbetat och bott i Sverige och andra länder.


Kim Rundqvist
Affärsutvecklare


Entreprenör med lång erfarenhet av affärsutveckling och försäljning. Affärsutvecklare och säljchef på Aftonbladet och TV4 Vision under mellan åren 1999 – 2006. Arbetat som konsult och hjälpt startups att bygga upp sin affär, utveckla deras försäljning och digitala marknadsföring. Medgrundare av bolagen Appjobs.com, YoHoo och samt ordförande och grundare av affärsnätverket XperienceBridge.com. Marknadsekonom på FSHI, Poppius School of Journalism, Marketing and Communication Stockholms Universitet, Schibstedt Business School.


Hamed Ordibehesht
VD och medgrundare

Hamed Ordibehesht är IT- och telekomexpert. Han har varit verksam inom IT- och telekombranschen i mer än sexton år. Hamed föddes i Iran, och har bott, utbildat sig och arbetat i Sverige sedan 2008. Hamed är entreprenör och ledare. Han är medgrundare av Visualizy AB och Ponture AB. Tidigare har han haft positionen som Head of Solution Development för Ericsson. Hamed har en masterexamen inom Software Engineering and Management från Göteborgs universitet/Chalmers.

Göran Carlsson
Senior Finansiell Rådgivare


Göran Carlsson har mer än 35 års erfarenhet från den finansiella sektorn. Han har arbetat i såväl linjebefattningar som i företagsledande befattningar inom bl.a. IBM, ABB Financial Services, Royal Philips Electronics, PWC, Exportkreditnämnden och Deutsche Leasing.

Göran har även ett förflutet som CEO i EuropeLoan Bank NV/SA; Europas första helt internetbaserade bank för hypotekslån med verksamhet i 5 länder. Han är medgrundare och partner i CH Debt Corporate Finance KB och verksam inom flera bolag inom finans- och e-hälsosektorn.