Image

Vi är ett svenskt bolag med över 30 års erfarenhet från finanssektor, rekrytering, affärsutveckling, coaching, och entreprenörskap.

Vi gör det möjligt för entreprenörer i Sverige att utveckla sina företag.

 

Jämlik tillgång till företagsfinansiering


Vårt mål är att göra företagslån billigare, snabbare, mer flexibla och framför allt mer tillgängliga för småföretag som annars är missgynnade av banker och den finansiella marknaden.


Inclusive företagslån med EU-stöd


Vi har tagit fram ett includerande företagslån för företag som vill växa, som har kämpat i pandemin, blivit nekad av banker eller bara fått dåliga villkor. Därför skapade vi ett lån som är billigare, snabbare, mer flexibelt och mer tillgängligt. Lånet backas av Europeiska investeringsfonden (EIF).

Läs mer

Jämför företagslån


Genom att använda vårt marknadsledande och automatisierade plattform matchar och jämför vi ett flertal företagslån från banker och finansiella institut för att hjälpa företagare finansiera sin verksamhet.

Läs mer


 

Nätverk

Vi samarbetar med ett flertal aktörer, inom olika sektorer, som hjälper företagare med att möta dagliga utmaningar och utvecklas. Som kund hos oss, får Sveriges entreprenörer tillgång till vårt nätverk.
 

Kontakta oss

Vi fokuserar för närvarande på lönsamma företag som är baserade i Sverige, inom alla branscher, och som uppfyller våra minimivillkor.

010 129 29 20

Vår Team


 
Med över 30 års erfarenhet från finanssektorn

Vårt team består av svenska och internationella entreprenörer med 30 års erfarenhet från många branscher, inklusive finanssektorn. Vi förstår hindren du som företagare står inför, vad gäller tillgång till den svenska kapitalmarknaden. Därför har vi bestämt oss för att hitta en lösning – Ponture AB.

Ponture AB (559025-3471) är en Sverigebaserad finansinstitut registrerad hos Finansinspektionen.

 

Image
Carl-Viggo Östlund
Styrelseordförande och medgrundare

Carl-Viggo Östlund arbetar för närvarande som oberoende konsult. Fram till 2014 var han VD för det statligt ägda bolåneinstitutet SBAB. Dessförinnan jobbade han som VD för Nordnet Bank AB till 2012. Nordnet är en nätbaserad bank som erbjuder sparande i form av aktier, fonder och pensioner, och har omkring 500 000 aktiva konton i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Nordnet AB (publ) är noterat i Mid Cap-segmentet på OMX Nordiska Börs i Stockholm. Innan han kom till Nordnet var Carl-Viggo under sex års tid VD för SalusAnsvar – ett börsnoterat företag inom försäkring och finans.

Tidigare erfarenhet innefattar VD-poster inom logistikbranschen (TNT Sverige och Skandinavien, 1996–2001) och tillverkningsindustrin (Tetra Pak i Saudiarabien, Kanada, Brasilien och Turkiet). Carl-Viggo har en kandidatexamen från Handelshögskolan i Stockholm.Image

Rodrigo Garay
VD och medgrundare


Rodrigo Garay är socialentreprenör och medgrundare av bolagen Diversitas och Ponture. Diversitas är ett rekryteringsföretag som fokuserar på internationella talanger. Diversitas är också grundare av Sveriges ledande konferens om affärsnyttan med mångfald: Working for Change. Rodrigo har tidigare arbetat inom den internationella försäkringsbranschen och med frågor som rör internationell handel.

Vidare är Rodrigo före detta verksamhetschef och grundare av AIDS Accountability International (www.aids-accountability.org) – en internationell, politiskt oberoende och ideell organisation, som utvärderar både nationers och bolags utvecklingsarbete för bemötandet av HIV/AIDS och andra hälsorelaterade frågor. Rodrigo var dessförinnan tillförordnad verksamhetschef för International AIDS Society (IAS), och i denna roll var han involverad i organiserandet av en av världens allra största konferenser – International AIDS Conference. Rodrigo föddes i Chile och har arbetat och bott i Sverige och andra länder.Image

Hamed Ordibehesht
Medgrundare


Hamed Ordibehesht är IT- och telekomexpert. Han har varit verksam inom IT- och telekombranschen i mer än sexton år. Hamed föddes i Iran, och har bott, utbildat sig och arbetat i Sverige sedan 2008. Hamed är entreprenör och ledare. Han är medgrundare av Visualizy AB och Ponture AB. Tidigare har han haft positionen som Head of Solution Development för Ericsson. Hamed har en masterexamen inom Software Engineering and Management från Göteborgs universitet/Chalmers.


Image

Göran Carlsson
CFO


Göran Carlsson har mer än 35 års erfarenhet från den finansiella sektorn. Han har arbetat i såväl linjebefattningar som i företagsledande befattningar inom bl.a. IBM, ABB Financial Services, Royal Philips Electronics, PWC, Exportkreditnämnden och Deutsche Leasing.

Göran har även ett förflutet som CEO i EuropeLoan Bank NV/SA; Europas första helt internetbaserade bank för hypotekslån med verksamhet i 5 länder. Han är medgrundare och partner i CH Debt Corporate Finance KB och verksam inom flera bolag inom finans- och e-hälsosektorn.Image

Fredrik Andersson
Marknadschef och medgrundare


Fredrik Andersson har erfarenhet av marknadsföring från ett flertal internationella startups och scaleups. Innan Ponture Fredrik var Head of Global Marketing på Kry, Head of Marketing på Homebell och har haft andra ledande roller på Hem och Fab.com

Fredrik är utbildad Civilekonom från Linnéuniversitetet i Växjö och Radboud University i Nederländerna.