Inclusive företagslån med EU-stöd

Små företag förtjänar bättre. Därför tog vi fram ett företagslån med upp till 50% lägre ränta och 12 månader amorteringsfrihet som är garanterat av EU.

Hur mycket vill du låna?


Låneperiod månader

Påbörja ansökan Image

Låneavgift(exampel):

per månad

Visa detaljer

Exampelränta: /månad

Amortering: /månad

Total månadsbetalning:

Totalt att återbetala:


Image
Registrerad hos
Finansinspektionen
Image


Image

12 månader amorteringsfritt
Låter dig komma ifatt innan du måste börja betala tillbaks företagslånet.


Image

Upp till 50% lägre kostnad
Betala mindre dyra räntor så du kan fokusera på att skapa mer tillväxt.


Image

90% garanterat av EIF
Max 10% säkerhet krävs då lånet täcks av vår garanti från EIF


Fler fördelar med Inclusive företagslån


Inga dolda kostnader

Förtidsinlösen när som helst utan avgift

Pengarna samma dag efter digital signering

Garanterat av Europeiska Investeringsfonden


Ingen startavgift (ordinarie pris: 1000 kr)

3e part som borgensman accepteras

Även för enskild firma och mikroföretag

Fasta månadsbetalningar


Kriterier för att kunna få Inclusive företagslån


 

250 000 kr

Är maxbeloppet som erbjuds inom ramen för garantin

20 mn kr

Högsta omsättningen och totala tillgångar för att få ansöka

 
 

1

Fastställt och registrerat bokslut krävs för att vara berättigad.

9

Är maxantalet heltidsanställda du får ha för att ansöka
 

Ansök nu >

Om ditt företag hamnar utanför kriterierna kan du ansöka och jämföra lån från över 20 banker och långivare via länken nedanför.

Klicka här för att jämföra företagslån  


Därför skapade vi Inclusive företagslån

Till vem företagslånet riktar sig

Lånet med EU-stöd är ett lån framtaget för mikro- och små företag i Sverige som annars haft svårt att få tillgång till finansiering, eller inte har råd med de höga räntorna som tars ut. Därför kan du nu genom Pontures garanti från europeiska investeringsfonden få ett mer flexibelt lån, till lägre ränta speciellt framtaget för företag med upp till 9 anställda.

Företagslån i respons till pandemin

Lånet är också en direkt respons på pandemin och dess negativa påverkan på Sveriges små företag. Andelen företagare med utländsk bakgrund är även här överrepresenterade bland de företag som påverkats negativt samtidigt som dom också upplever tillgång till kapital som ett större hinder än andra grupper.

Öka tillgängligheten till företagslån

Målet är att öka tillgängligheten för företag som annars har haft låg tillgång till företagsfinansiering. En stor del av dom företagen är drivna av personer med utländskbakgrund, kvinnor eller personer under 30. Med rätt villkor kan vi möjliggöra mer tillväxt i fler företag som annars ligger utanför ramen för finansiering.

Vikten av att agera nu

Små företag i Sverige står för 96% av alla företag och förser Sverige med 23% av alla jobb. Pandemin med sina förödande konsekvenser hotar nu en hel generation av entreprenörer och en stor del av alla jobben. Trots det har alternativen och hjälpen som erbjudits varit undermålig. Det vill vi hjälpa till att ändra!Image

"Vi tror på jämlik tillgång till finansiering för alla. Vi är övertygade om att man kan bygga en bra affär grundat på att hjälpa entreprenörer genom att erbjuda billigare, snabbare, mer flexibla och mer tillgängliga företagslån."

Hamed Ordibehesht
CEO and Founder, Ponture AB

Företagslån

Ett företagslån är en typ av lån som erbjuds av flertalet olika långivare eller banker. I och med de senaste årens innovation på marknaden är det enkelt att idag ansöka om företagslån online. För företaget som söker är det viktigt att man kan visa upp ett företag som är aktivt och har omsättning. Läs mer om storlekar på företag och hur det påverkar det företagslån du kan ansöka om här.


Anledning för företag att ta ett företagslån

Med vårt inclusive företagslån låter vi företaget använda finansieringen till saker som att växa, projekt, renovation, förvärv, anställa inköp eller att samla lån. Detta är bara några exempel på användningsområden för ett företag som tar ett företagslån. Inclusive företagslån riktar sig främst mot små företag med upp till 9 anställda. Om ditt företag behöver låna större belopp kan du använda vår jämförelsetjänst: jämför företagslån. Där kan du enkelt ansöka och jämföra mer än 21+ långivare med en ansökan.


Företagslån kan användas till bland annat:

 • Öka likviditeten i företaget
 • Inköp av utrustning, maskiner eller material
 • Täcka säsongsvariationer i försäljning
 • Anställa och utöka verksamheten
 • Finansiera projekt som renovation eller framställning av en ny produkt
 • Marknadsföring eller utveckling av hemsida
 • Samla dina gamla lån
 • Förvärv av fastighet
 • Förvärv av annat företag

  Ett företagslån kan helt enkelt användas till nästan alla typer av avgifter ett företag har.

 • Ränta lån företag

  Ett företagslån kostar också olika beroende på ditt företags situation. Kostnaden är det som kallas ränta. Räntan är en procentsats av det belopp du lånar som fastställs innan du tar lånet. Det vill säga du kommer att betala t.ex 0.8% ränta varje månad eller 9.6% år på det ditt företag har lånat. Utöver räntekostnad behöver man också betala tillbaka lånet och det kallas för amortering.
  Du ta hjälp av vår räknare för att kolla vad du ska betala i ränta och amortering varje månad.

  Lånekalkylatorn hittar du här


  Samarbetet med Europeiska Investeringsfonden

  EU-stödet gäller företagslån upp till 250 000 kr med villkor mer fördelaktiga som lägre ränta och ett begränsat borgensåtagande om endast 10 % av lånebeloppet. Detta kan göras eftersom lånet omfattas av en garanti som finansieras av Europeiska unionen inom programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI).


  Företagslånet möjliggörs genom EaSi

  Lånet möjliggörs genom EaSIs där bland annat EIF och EIB medverkar för att höja utlåningskapaciteten för finansiella företag som rör sig inom mikrofinans och finansiell social impact. Företagslånet är också i linje med de mål uppsatta för att öka tillgången till finansiering för små bolag och egenföretagare och där med skapa fler jobb samt bidra till social integration.

  För mer information se:
  http://ec.europa.eu/social/easi
  http://ec.europa.eu/social/microfinance
  http://ec.europa.eu/social/socialentrepreneurship
  http://www.eif.org/what_we_do/microfinance/easi/

  Image

  Företagslånet med EU-stöd omfattas av en garanti som finansieras av Europeiska unionen inom programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI)

  Vanliga frågor: